Галерия Професор Асен Василев Живопис, Скулптура и Графика


Важно съобщение


Assen Март 26, 2020

Уважаеми приятели - художници, създатели и ценители на българското изкуство, Уважаема публика,

животът ни изправя пред сериозно предизвикателство, на което трябва да отговорим, за да продължим нашата мисия, да работим за развитието и популяризирането на родното ни изкуство.

Дълги години това се случваше в известното ви пространството на ул. Солунска 48. Сегашните ограничения ни ориентират към виртуалното пространство, което пък ни отваря нови и неподозирани възможности, да предлагаме на света достъп до вашите творби и на вас – нови контакти в света на изкуство и неговите ценители и желаещи да го притежават.

Ние ще използваме тези възможности, за да предлагаме на нашата интернет страница на галерия „Проф.Асен Василев“ вашите картини и пластики. Ще публикуваме новости и акценти в изложеното от вас творчество, за да бъдем адекватни на ситуацията, в която не можем да се срещаме очи в очи, но да успяваме в съградената ни дългогодишна съвместна работа, да показваме най-доброто, най-новото и интригуващо създадено от вас. Следете ни, ще отваряме нови рубрики, ще търсим нови ниши, да излагаме творби и да събуждаме интереса на почитатели и купувачи.

Работете и мислете за времето, когато всичко ограничаващо ни ще е в миналото.

Оставам на ваше разположение заедно с екипа на

Галерия „Проф. Асен Василев“

Славян Василев

Тел. 0888 764 312

Изложба „Проф.Асен Василев и ученици”

Assen Май 25, 2009

По повод 100 години от рождението на големия художник резбар и учител проф. Асен Василев
Галерия Асен Василев и Съюза на българските художници
имат удоволствието да Ви поканят на Изложба „Проф.Асен Василев и неговите ученици” – конципирана като съчетание от ретроспекция и нови работи на представените автори.
Откриване на 2 юни 2009 г. от 18.00 часа, Галерия Шипка 6, ет.4
За контакти:
Славян Василев 0888 764 312
Изкуствовед Виолета Василчина 0896 390 617

Galeria Logo SBH Logo


Морган Фрийман посети галерия Асен Василев

Assen November 14th, 2007

Господин Морган Фрийман посети галерия Асен Василев и остана с прекрасни впечетления от българските художници, след което закупи скулптурна пластика на художника Владимир Илиев - Полет.

Slavian and Morgan